IZLETIŠTE MILEČKI novi pobjednici Fotexove lige u Prečkom.

   Dobili smo novog legitimnog nasljednika HIP izgradnje na mjestu najbolje momčadi na ligaškom natjecanju u Prečkom. Međutim, HIPovci još uvijek drže naslov pobjednika puno jačeg natjecanja, Večernjakove Kockice, čime ne želimo umanjiti značaj pobjednika i jačinu ovogodišnje Lige. Sve momčadi su bile, više - manje na svoj način, sposobne otići do kraja, ali su se Milečki, ipak, pokazali najs(p)retnijima.
Nakon što su bili pobjednici prvog dijela natjecanja, među četvoricom polufinalista, koji su svi bili iz iste PAN skupine, Millečki su isto potvrdili i u konačnom poretku. Doduše, iz igre nisu postigli niti jedan zgoditak, ali ga nisu ni primili, a u izvođenju 6-eraca pokazali su visoku smirenost i preciznost. No, da je bilo koja momčad od preostale tri otišla do kraja, ne bi bilo nezasluženo. Ipak, najbliži su bili Flipača iz Golda. Jedan odlično izvedeni kazneni udarac Tonija Topića, ali još bolja bravura Hrvoja Prusine, uskratila je radost Goldu, a donijela veselje Izletištu. Posebice je veseo bio kapetan Milečkih, Marin Čaluk, što se može vidjeti iz pobjedničke fotke, kako je razdragano zagrlio gospodina sa svoje lijeve strane.

   Zbog dolaska gradonačelnika Milana Bandića na završnicu Fotexove lige u Prečkom bili smo prisiljeni malo promijeniti raspored igranja, kako bi isti prilagodili protokolu posjeta. Stoga se želimo zahvaliti svim momčadima i posjetiteljima na razumijevanju.
 
   Program su otvorili Milečkiji i Agrameri. U skupini su odigrali neodlučeno 1 : 1, ali su, valjda, pomislili kako su dva zgoditka previše za oči gledatelja, te su ovaj put odlučili smanjiti doživljaj i odigrati bez onoga zbog čega publika i dolazi na utakmice. Srećom po gledatelje što se igralo 2 x 12 min., pa nisu dugo morali promatrati tu agoniju. U izvođenju 6-eraca, Milečkiji pokazuju visoku prisebnost i poentiraju sva tri puta (Mustać, Cmrečnjak, Lekić) dok kod Agramera Ado Dezdani podbacuje (prethodno su Luka Pavlić i Renato Gajski bili precizni), te kao i na zadnjoj lizi odvodi Agramere u borbu za 3. mjesto, također putem 6-eraca.

   U drugom polufinalu skoro bi vidjeli isti scenarij prvoga, da 4 minute prije kraja Mario Skorin nije u jednom driblingu izgubio loptu, te u kontri 3 na 1, omogućio Ivanu Švigiru hladnokrvnu egzekuciju. All Blacks'i tada vade vratara iz igre, ali im se rizik nije isplatio, jer gore spomenuti Šviga krade još jednu loptu, te pogađa prazna vrata. Sve ostalo i nije toliko vrijedno spomena, jer su obje momčadi igrale oprezno i bez prevelikog rizika. No, prvi put nakon 2004. (Fotex - Restoran Mali raj) momčad kvartovskog sponzora ušla je u finale Lige i imala šansu otići do kraja.

   U raspucavanju 6-eraca za 3. mjesto All Black's-i su se pokazali prisebnijima od Agramera i barem malo umanjili razočarenje od polufinalnog poraza. Svi izvođači (Marko Starčević, Mario Skorin, Hrvoje Božičković kod Black'sa, te Mihovil Prgomet, Renato Gajski i Ado Dezdani kod Agramera) bili su precizni, da bi u raspucavanju Marko Starčević pogodio, a zahvaljujući prisebnosti našeg zapisničara i delegata Vikija (kod udovica i raspuštenica poznatog i kao Mićo) nismo uspjeli saznati tko je bio nesretnik koji je promašio za Agramere. Hvala Mićo!

 Zahvaljujući Uredu Gradonačelnika Kocka nam je zasjala u novom ruhu, te je organizacijski odbor na čelu s Nenadom Aničićem, Vikijem i iz dalekog Afganistana Brankom Pajkom, a na inicijativu i ideju Zokija Horvata odlučio da je najmanje što se može učiniti kako bi se zahvalilo gradonačelniku Milanu Bandiću, a posebice pročelniku Željku Horvatu, jest organizirati revijalnu utakmicu, u kojoj bi svoje nogolpotačko znanje pokazala i momčad Gradskog poglavarstva. Za suparnika po mjeri odabrali smo momčad Zvijezda Kocke (selekcija Fotex media cupa s Večernjakove Kockice) koji su se rado odazvali i opravdali poziv. Naime, iako je za Poglavarstvo zaigrao i naš Prečkanac i voditelj PSV-a (Prečko Stari Veterani) Pavao Žekvca Sudy, Zvijezde nisu imale razumijevanja za gradske oce, te su ih ponajviše zahvaljujući prvom stopalu Nove TV, Milanu Stjelji, koji je postigao oba zgoditka, uspjele nadigrati. Najveći hendikep Poglavarstva je bio što su imali predugačku klupu, pa su čestim izmjenama razbijali ritam igre, naspram svega 7 novinara. Naime, novinara je trebalo biti 9, ali se Mihovil Horvat s HTV-a pojavio tek na drugom poluvremenu, pa je odlučio pogledati tekmu s pivicom u ruci, a Minja Cvitković s Hrvatskog radija se očito negdje izgubio po putu do Prečkog. Tako voditelj Anton Samovojskaka (SN) nije imao previše muka s izmjenama, te je igra Zvijezda izledala puno tečnija. Na vratima je poput Kineskog zida (iako rastom niži od Žekvice; zar je to moguće?) stajao Marin Dujić (NovaTV), obranom su dirigirali Andrija Vuković (24sata), Dean Mikić i Damir Filipović (Nova TV), fantaziste su glumili Ante Buškulić (Večernjak) i Damir Lažac Dobrinić (SN), dok je prema naprijed bio orijentiran Milan Stjelja. Miha Horvat je bio zadužen za tekuća pitanja, a Anton Samovojska za sjedeća.
   Poglavarstvo, predvođeno na klupi gradonačelnikom Milanom Bandićem i na terenu kapetanom Željkom Horvatom, uspjelo je preko Davora Krsnika samo smanjiti rezultat, ali je to glede igre bilo sve. No, zato su dečki rasturili u trećem poluvremenu u Grani.

   Finale su odigrali 3. nositelj Izletište Milečki i 9. nositelj Aparati za zabavu Flipač CB Gold. Dečki se jako dobro poznaju, jer većina njih međusobno igra zajedno veliki nogomet, a u malom su donedavno skoro svi igrali za iste momčadi, pa je tako prošao i ovaj susret. Prijateljski i bez golova. U skupini su Milečkiji bili uspješniji i pobijedili su Flipače s 2 : 0, no ovaj put su potonji bili puno mudriji. No, kako utakmica nije mogla završiti bez pobjednika pristupilo se izvođenju 6-eraca. Jurica Milečki izabire istu trojku iz polufinala, ali mijenja redoslijed izvođača. Frane Lekić puca prvi i pogađa. Za Flipače, Toniju Topiću maestralno brani Hrvoje Prusina. Matija Cmrečnjak (Izletište) pogađa, kao i Marko Krsnik za Gold. Tako je Vladimir Mustać dobio priliku odvesti Izletište do kraja, što na veliku radost Jurice Milečkog i zeta mu Hrvoja Tekavčića i čini.
   Tim realiziranim 6-ercem, kao i cjelokupnim prikazanim, Vlado se promiče kao prvo ime Lige, koje je vuklo svoje dečke i kad nije išlo.
   Najboljim vratarem proglašen je Marko Habazin iz Flipač Golda, koji je, iako je imao par bisera, svojim obranama omogućio prolazak svojim dečkima do samog finala. 

   Fair play su osvojili Trešnjevčani iz Maranella, dok su vice prvaci i dobitnice posebne nagrade Carlsberga za promicanje ljubavi spram poljoprivrednih kultura kao što je hmelj i sl. bili Leteći medvjed(ić)i.

   Pobjednici skupina (Izletište Milečki, Escapar Dog Freak's, HIP izgradnja), kao i pobjednik Fair playa, CB Maranello MNK Trešnjevka osvojili su sportske majice.

   All Black's-i kao uspješniji u raspucavanju za 3. mjesto za svoju su nagradu odabrali garnituru FOTEXovih dresova, dok su Agram remizi pripale torbe s duplim dnom za veliki nogomet.

   Aparati za zabavu Flipač CB Gold osvojili su Fotexove trenirke, a pobjednici Izletište Milečki torbe s duplim dnom za mali nogomet i JOMA tenisice.

   Maeko Habazin je osim statue za najboljeg vratara dobio i FOTEXove rukavice za mali nogomet, Vladimir Mustać, kao najbolji igrač, također statu- u i tenisice JOMA.
   Sve utakmice su i više nego vrlo dobro odsudili Josip Matovina, Jadranko Bartolić, Zvonimir Golub, Adin Hasić, Dejan Vuković i Goran Pečarić. Možda je bilo kakvih propusta, ali nisu bili namjerni i utjecali na konačne rezultate utakmica. Međutim, ako se netko ne slaže s tom konstatacijom, drage volje ćemo mu pružiti šansu s zviždaljkom već na jesen na 32. Večernjakovoj Kockici.

   HVALA VAM svima na dolasku i korektnosti i nadamo se i unaprijed veselimo Vašem dolasku na turnir.