Rezultati

 
 U subotu, 25.05.2019., s početkom u 9:00, na igralištu Kockica, održan je 2. Dan susjeda, tj. 8. Dan športa i rekreacije u Prečkom.
Pod dirigentskom palicom MO Prečko i Centra za kulturu Trešnjevka, za svakog je bilo ponuđeno po nešto, a naše Društvo bilo je zaduženo za športske aktivnosti.
Tako je, tradicionalno, bilo organizirano: 
- 7. Prvenstvo Prečkog u nogometu na male golove (Kosta & Šiljo cup),
- 7. Prvenstvo Prečkog u izvođenju kaznenih udaraca,
- 4. Prvenstvo Prečkog u kartanju bele,
te još neke revijalne utakmice, kao npr. DVD Prečko - PSV Prečko veterani.

   Želimo se zahvaliti svim SUSJEDIMA koji su pomogli u organizaciji ovog našeg druženja, a posebice i gradskim institucijama koje su nas prepoznale, od Gradske skupštine Grada ZagrebaUreda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, pa sve do GČ Trešnjevka jug i našeg MO Prečko, na čelu s predsjednicom Ozanom Leko.

______________________________________________________________Završilo je 38. izdanje Večernjakove Kocke OŽUJSKO 2018.

   Od ukupno 42 ekipe na turniru, 1/2 finalni dan dočekalo je njih 12.
Neki su prošli kraći, a neki nešto duži put.
Uglavnom, bilo je zanimljivo i napeto, ali se u granicama korektnosti, kako bi i trebalo biti svaki put. 

   Jednako kao i glavni turnir do same poluzavršnice došli su i veterani u sklopu 4. Splat cupa za Matu Čuljka i sponzori na 11. Fotex media cupu.
Oba turnira su pokazala i trebala bi poslužiti kao pokazni primjer kaki bi trebali izgledati amaterska natjecanja u bilo kojem uzrastu.
Puna uvažavanja i poštivanja igre, suparnika, sudaca i gledatelja.
Tijekom turnira nije se dogodo ni najmanji inicident, vjerujemo da se ekipe više posvađaju kada igraju neke nevezane termine ili utakmice.
Zato i jedni i drugi zaslužuju čestitke svih gledatelja i nas organizatora, jer nam vraćaju vjeru u isplativost našeg truda kod organizacije Kocke.

   Prvo se želimo ispričati svima onima koji prate Turnir osobno, te onima koji ga prate putem naše stranice, što zadnja 2 dana nismo bili ažurni.
Naime, pisac ovih redaka pati od kronične neispavanosti i, iako fizički možda prisutan, psihički nije bio sposoban ništa napisati.
Stoga ćemo Vas ovim putem ukratko upoznati što se događalo na turniru u protekla 3 dana.
   Odigrane su sve utakmice repasaža, 2. kola i 1/4 finala u svim kategorijama.
Ostala su nam još samo dva natjecateljska dana, predvidljivo utorak, 18.09. kada bi se trebale odigrati sve 1/2 finalne utakmice u sve tri kategorije, te raspucavanja 6-eraca za 3. mjesto u glavnom i turniru veterana, te srijeda kada bi trebale biti odigrane samo 3 finalne utakmice.

   Zbog odigravanja utakmice reprezentacije velikog nogometa, današnji program sastojao se od samo 4 utakmice.
No to ne znači da nije bilo uzbudljivo.
Repasaž u ždrijebu 1. nositelja Favela se polako bliži kraju i u četvrtak ćemo saznati novog izazivača.


 

   Prvi tjedan turnira je za nama.
Početak smo odgodili za jedan dan, onda je taj dan padala kiša, pa smo pomaknuli za još jedan i doveli smo se u situaciju da ćemo idući tjedan morati igrati svaki dan, od utorka do petka.
Planirali smo igrati u subotu, ali naši prijatelji s Gornje Kustošije organiziraju turnir, pa kako ekipe ne bi morale trčati iz Prečkog na Kustošiju, mi u subotu nećemo igrati.
Idući tjedan na rasporedu je 25-27 utakmica, te će neke ekipe imati nešto gušći raspored i u 4 dana morati ćr odigrati i 5 utakmica.
No, to je cijena odgađanja utakmica u 1. kolu i repasažu, kada se trudimo maksimalno izaći u susret svim ekipama u određivanju termina i satnica odigravanja utakmica.
Na žalost, kako se turnir bliži kraju, termini su sve fiksniji i možda objavljenim rasporedom nećemo svima moći ugoditi.
Ukoliko je moguće, naglasak na UKOLIKO JE MOGUĆE, prednost u određivanju satnice imaju nositelji i sponzori turnira, prvi svojim prošlogodišnjim statusom, a ovi drugi spoznajom da bez njih ne bi bilo ni turnira.
ZAHVALJUJEMO SVIMA NA RAZUMIJEVANJU.

   Još jedan dan je iza nas.
Vrijeme nije bilo obećavajuće, ali nas je na kraju, ipak, pomazilo.
Bilo je malo oblačno, ali, srećom, bez kapi kiše.
Takvi su bili i rezultati.
Nekom oblačni, nekom sunčani, ali, ipak, na kraju suhi, bez suza.
Napustili su nas domaći dečki iz Sport caffe-a NK prečko, ali ostaje utjeha da su barem dostojno branili boje kvarta, ponašanjem, borbenošću, korektnošću, poštivanjem suparnika i sudaca, jedino što rezultat nije baš bio zadovoljavajući.
No, ostaje im motiv više za dogodine.
 

   S današnjim danom krenulo je natjecanje veterana u sklopu 4. SPLAT cupa.
4. SPLAT cup za veterane otvorile su ekipe koje od prve veteranske Kockice nastupaju, Sport vision kao 3. nositelj i nepostavljeni VNK Gajnice.
Gajničani u punom sastavu, dok su Trnjanima nedostajali  Goran Milivojević Beli, Mirko Muselinović i Đani Likar.

   Nakon 2 dana odgađanja napokon je startalo 38. izdanje Večernjakove Kockice u Prečkom, pod generalnim pokroviteljstvom Zagrebačke pivovare i OŽUJSKOG piva.
   Čast otvoriti turnir dobili su 1. nositelji, kustošijanske Favele, a izazivači su bili mladići iz Coffee teama.

   Nakon 5 dana probijanja vremenskog roka predviđenog za odigravanje turnira, u petak, 29.09.2017., napokon je spuštena zavjesa na još jednu malonogometnu predstavu u Prečkom, na popularnoj Kockici.
   Vjerujemo da je i Vama, kao i nama Organizatorima, laknulo kada smo vidjeli da su Zoran Vakula, Milan Sijerković, Darijo Brzoja, Nikola Vikić Topić i ini naši istaknuti i uvaženi poznavatelji stanja u atmosferi, napokon pogodili prognozu, te smo mogli pristupiti odigravanju završnice.
   Mišljenja smo da je ipak najveći utjecaj na lijepo vrijeme imao Matija Mikec (DC Grzela FD) koji je iz prve ruke urgirao kod brata Mislava, da napokon u Prečko pošalje lijepo vrijeme, jer je i samome Matiji već dopi....o dolaziti na Kockicu kroz cijeli mjesec rujan.