Na sam rođendan turnira, 01.09.2023. godine, odigran je tek drugi dan natjecanja.

Vrijeme nam nije bilo sklono u utorak i srijedu, Dinamo i Rijeka su upisali poraze u četvrtak, tako dan nam se sunce napokon tek ukazalo u petak.

Program je bio mješovit, vidjeli smo seniore, a startali su i veterani i djevojke.

 

U 1. seniorskoj utakmici vidjeli smo pravu malu golijadu i 13 pogodaka. Besni je izveo respektabilan sastav, a njegove Maradone su se odlično držale sve do 0 : 0, a onda su malo popustile. Redute iz Karlovca iskorištavaju ponuđeno i s ukupnih 10 : 3 odlaze u 2. kolo. Briljirao je Kristijan Brkić s 4 pogotka, a pratili su ga Filip Glavić i Karlo Kasabašić s 2. Kod Besnog i Maradona teško je izdvojiti nekog pojedinca, jer su svi bili odlični, ali možemo spomenuti vižljastog Luku Modrića koji je postigao 2 pogotka.

U 2. utakmici, kroz repasaž, u 2. kolo su otišli Mobitel Popravljači. S 2 pogotka Tomislava Tarika, mladiće iz Gajbe pospremili su u skladište, gdje će svoju priliku pričekati dogodine. Ajdin Ridžal samo je umanjio rezultat pred kraj utakmice.

U ljepotici večeri Duhovi iz Caspera, predvođeni Lažnom 9kom Josipom Suvajcem iznenadili su papirnate favorite cijelog turnira, Mangupe iz Voltinog. Osim standardno dobrog lažnog Suvog, prema izjavama nazočnih, briljirao je tatin sin Timon Regvar. Lažni Duhovi će u 2. kolu na FreeSolar, koji su izbacili 1. nositelja turnira, a Mangupi će svoju sreću pokušati pronaći u cvijeću.

1. kolo

1. Reduta Futsal Frigo Om - Besni i Maradone   10 : 3  (4 : 1) 

(Brkić '1, 3, '22, '24; Glavić '6, '13; Ćurić '16; Kasabašić '16, '23; Brakus '21 / Golubić '7, Modrić '14, '19)

2. CB Casper Lažna 9ka - Mangupi Voltino '91.   2 : 0  (1 : 0) (Večerić '3; Regvar '24)

REPASAŽ

3. Mobitel popravljaona - Gajba promet   2 : 1  (0 : 0) (Tarik '19, '19 / Ridžal '22)

GAJBA promet: Josip Ćurić, Dorijan Pezdevšek, Luka Velić, Antonio Bodulica, Ivan Devenica, Dominik Jagarić, Luka Cafuk, Luka Mihoci, Ajdin Ridžal, Tin Mandić.

8. HANDYSHOP.hr turnir za djevojke

Ni novi dresovi nisu pomogli djevojkama iz Antunovića protiv raspoloženih VMD-ovkih. Prošlogodišnja najbolja igračica turnira iz redova VMD-a, prof. Eva Pešić, u međuvremenu je, na razočarenje velikog dijela muške publike, a na radost njenog supruga, postala Bilješković, ali su navike ostale prošlogodišnje. S dva pogotka i puno lijepih poteza trasirala je put svojim suigračicama do 1/2 finala. U strijelkinje su se još upisale Matea Milovac, Ana Sabljić i Lana Pačkovski., no najveći dobitak za Građevinarke je dolazak jedno od najboljih vratarki koja je ikad hodala Kockom, Andreje Telišman.

Unatoč odličnoj igri i nedostatku sportske sreće, curke iz Victory Antunovića pričekat će repasaž u idući petak protiv poraženih iz susreta Zaba - CB Lula.

1/4 finale

Antunović AGS Victory - VMD   0 : 5   (0 : 2)  (Milovac '9; Sabljić '10; Bilješković '12, '21; Pačkovski '16).

9. SENATOR.hr cup za veterane

Iako je trebala biti posljednja skupina koja će razigravati, zbog lošeg vremena u srijedu, startali su prvi. Riječ je o skupini A, koja je voljom ždrijeba nazvana mini Bundes ligom. Naime u istu su bili uvršteni klubovi koji se natječu u istoj (od 6) liga zagrebačkog veteransko nogometa. 1. nositelj Antunović AGS s igračima Slavonca, Oximar Kod Dede s mixom Lučkog, Rudeša i Legendi, te Elektra. Međutim, izgleda da ovaj petak nije bio suđen za naše susjede Antunoviće. Iako su izgubile, djevojke su još uvijek u igri, dok veterani, na žalost, nisu ni to. Mario Knežević, poznat još kao Figo iz Otoka, izveo je sastav zastrašujućeg rostera i u prvoj utakmicu držao Elektru na rubu isključenja struje. Međutim, trenutak nesmotrenosti vratara Marija Mioča, doveo ih je u situaciju da se moraju vaditi protiv nepredvidivih Dedinih Oximara (ili oximorona). Bez dvojice ponajboljih igrača Bundes lige A, Antonija Jeremije Sende i kapetana reprezentacije Davora Perušiča Debelog, Dedoxi su upisali dvije rutinirane pobjede i s 1. mjesta nastavljaju natjecanje. Na veselje svekolikog navijačkog puka, jer struja neće poskupjeti, i Električare ćemo gledati idući tjedan u 1/4 finalu. Kao što je nekoć Ćiro Blažević prepoznao lidersku crtu Zlatka Dalića, tako je i Povjerenik Bundes lige A (M.S., podaci poznati u redakciji), prepoznao istu u borama Matije Smetka, koji je svoje nogoloptačke vještine zamijenio onim trenerskim. Matija, od kad je sjeo na klupu Elektre, ista ne zna za poraz, jednako kao ni reprezentacija lige. Iako često igraju zajedno, i utakmica se igrala za prestiž, pred kraj je malo zaiskrilo. Jedan od najboljih zagrebačkih kuhara, specijaliziran za roštilj, Kristijan Marki (Elektra) skoro je zakuhao roštilj, ali na terenu. Srećom, sve je na kraju završilo miroljubivo, ali će on i Tomislav Brođanac (OKD) utakmice 1/4 finala moći zajedno pogledati guštajući uz roštilj Kod Dede. 

1. Antunović AGS - Elektra   0 : 1  (0 : 0) (Stefanović '21).

2. Oximar Kod Dede - Antunović AGS   2 : 0  (0 : 1)  (Beljo '12; Hruška '23).

3. Elektra - Oximar Kod Dede   0 : 1  (0 : 1)  (Brođanac '10)  

ANTUNOVIĆ AGS: Mario Mioč, Mario Knežević, Mate Dragičević, Mladen Ivanetić, Boro Zeljković, Blaž Kulašević, Borna Butina, Dragan Antunović, Jure Čerkez, Dario Starjački.