Unatoč najavama lošeg vremena, isto nas je djelomično poslužilo, te se može reći kako smo uspješno započeli 43. izdanje Večernjakove Kocke u Prečkom, pod generalnim pokroviteljstvom najpoznatijeg brenda Zagrebačke pivovare, OŽUJSKOG.

 

Na rasporedu su bili seniori, a odigrane su 4 utakmice od predviđenih 6.

Na samom startu, igračima Mobitel popravljaone otišao je softver na mobitelu, te se isti nisu pojavili na utakmici s Kraljevima.

Mobiteli su, inače, bili prijava broj 1 na ovogodišnjem izdanju, pa su imali čast otvoriti turnir.

Kako je zbog lošeg vremena njihova utakmica repasaža odgođena, javljeno im je da ne moraju dolaziti na istu, a novi termin će biti blagovremeno objavljen.

Fackelmanni, sada već starosjedioci na Kocki, uspješno su startali i pogocima Karla Bašića i Marka Maruna s 2:0 preskočili vršnjake iz FreeSolara.

Još jedna mlada momčad, Gajba promet, predvođena Prečkancem Lukom Mihocijem, namjerila se na 3. nositelja, Tvornicu zdrave hrane, i bili su blizu iznenađenja.

Međutim, u presudnim trenucima, do izražaja je došlo iskustvo osvajača iz 2021. godine, te ćemo Gajbere gledati u repasažu, a TZH u 1/4 finalu.

I onda je počela padati kiša.

No, kako su već došli na Kocku, Paulaner grill bar, inače prošlogodišnji pobjednik, i MNK kobiljak odlučili su odigrati svoju tekmu.

Po kišnom vremenu i skliskom terenu bolje su se snašli Kobiljaci , te pogocima braće Jerbić, Kristijana i Patrika, izborili 1/4 f.nale.

Pogodak prošlogodišnjeg najboljeg igrača Kocke Krešimira Matovine bio je dovoljan samo za repasaž protiv mladića iz FreeSolara.

I onda u repasažu, možemo reći, prvo veliko iznenađenje.

Debitanti na Kocki, FreeSolari, izbacili su 1. nositelja, boljim izvođenjem 6-eraca, nakon što je regularno završilo bez pogodaka.

Junak 6-eraca bio je vratar Solara Petar Šimić, koji je obranio udarce Josipa Mohača i Mišela Čurčića.

REZULTATI:

1. kolo

1. FC Kraljevi - Mobitel popravljaona   2 : 0

2. Fackelmann - FreeSolar   2 : 0  (0 : 0) (Bašić '21, Barun '23).

3. TZH (3) - Gajba promet   2 : 1  (1 : 0) (Grdić '7, Pavičić '13 / Mihoci '16)

4. Paulaner Grill bar (1) - MNK Kobiljak   1 : 2  (0 : 1) (Matovina '21 / P. Jerbić '7, K. Jerbić '23)

Repasaž:

5. FreeSolar - Paulaner grill bar   0 : 0  (2 : 1 - 6m) (Poklečki, Balić / Đusi)