U subotu, 25.05.2019., s početkom u 9:00, na igralištu Kockica, održan je 2. Dan susjeda, tj. 8. Dan športa i rekreacije u Prečkom.
Pod dirigentskom palicom MO Prečko i Centra za kulturu Trešnjevka, za svakog je bilo ponuđeno po nešto, a naše Društvo bilo je zaduženo za športske aktivnosti.
Tako je, tradicionalno, bilo organizirano: 
- 7. Prvenstvo Prečkog u nogometu na male golove (Kosta & Šiljo cup),
- 7. Prvenstvo Prečkog u izvođenju kaznenih udaraca,
- 4. Prvenstvo Prečkog u kartanju bele,
te još neke revijalne utakmice, kao npr. DVD Prečko - PSV Prečko veterani.

   Želimo se zahvaliti svim SUSJEDIMA koji su pomogli u organizaciji ovog našeg druženja, a posebice i gradskim institucijama koje su nas prepoznale, od Gradske skupštine Grada ZagrebaUreda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, pa sve do GČ Trešnjevka jug i našeg MO Prečko, na čelu s predsjednicom Ozanom Leko.

______________________________________________________________

 
                                     

    Na Prvenstvo Prečkog u izvođenju kaznenih udaraca prijavilo se 27 natjecatelja i 1 natjecateljica (Adriana Šolić), a najpreciznijim i najsmirenijim su se pokazali prošlogodišnji pobjednik, Viktor Bartolić Viki, i novi izazivač, Borna Soldat Besni.
   Dečki su raspucavali po sistemu tko će prvi do 3, a uspješnijim se pokazao stari, novi pobjednik Viki.
Za nagradu je osim pehara za prvaka Prečkog dobio i poklon bon Fast Fooda Puba i poklon paket SuperSporta.

   Na Prvenstvo Prečkog u kartanju bele parijavilo se 16 parova, od toga 12 muških, 2 mješovita (Sanja i Hrc; Iva i Vuxa) i 2 ženska (vesele bakice Marija i Slavica; Kika i, na žalost Organizator zadužen za belu negdje je zagubio svu dokumentaciju, pa dok je ne nađemo, uskratit ćemo Vas za podrobnije izvješće).
   Do tad možete uživati u nekim fotkama, koje su ostale sačuvane samo zahvaljujući ažurnosti našeg web čarobnjaka, Viktora Čete, popularnog Miće.

   
   Zahvaljujemo svima na dolasku i vidimo se dogodine na 3. Danu susjeda, 8. Danu športa i rekreacije, te, ako Sabor izglasa promjenu, na proslavi Dana državnosti u Prečkom.