Od ukupno 42 ekipe na turniru, 1/2 finalni dan dočekalo je njih 12.
Neki su prošli kraći, a neki nešto duži put.
Uglavnom, bilo je zanimljivo i napeto, ali se u granicama korektnosti, kako bi i trebalo biti svaki put.    Cockta je drugu godinu za redom izborila finale.
Prošle godine su igrali za sestrinski brend Cedevitu, dok su ove godine u svoju igru ubacili malo mjehurića, nadajući se boljem plasmanu nego lani.
Ovogodišnji najbolji igrač Cockte, Miki Omaljev, na čijim se pogocima bazira uspjeh ekipe, opet je bio igrač odluke.
Ovaj put to nije bilo 14 sekundi prije kraja, kao u prethodne dvije utakmice u skupini, već se Miki malo "požurio" i zabio pobjednički pogodak i jedini na utakmici, čak 3 minute prije posljednjeg zvuka sirene.
Cockta ove godine gaji talijanski stil igre, te sve utakmice pobjeđuju minimalno (1 : 0).
Kraljevi 3. poluvremena, Ivek Androlić i Pink Panter Hernaut u golgeterskoj su krizi, ali su zato poslije tekme prvi na šanku.
Interesantno je, kako na šanku ne promaše niti jednu šansu.
Za razliku od njih, Jamnica je ovaj put ostala bez mjehurića i nije bila ni za gemišt.
No, dečki s Kocke ne odlaze razočarani, jer 1/2 finale je za njih ipak stepenica više od prošlogodišnjeg plasmana, te već najavljuju dogodinejoš jedan korak naprijed.

Cockta (2) - Jamnica   1 : 0 (0 : 0)
Suci: Damir Jančić i Nenad Vlaisavljević.
Delegat/zapisničar: Mićo i Dinko.

Strijelac: 1 : 0 Omaljev ('17).

Jamnica: Vladimir Pezić, Tomislav Hršak, Tomislav Kovačić, Tomislav Marinić, Siniša Vidačak, Dragan Grizelj, Ivan Mihaljević.
____________________________________

   Nova TV opet zapinje na pretposljednjoj stepenici.
Lani su ih izbacile Cedevite, ovaj put koban je bio 1. nositelj turnira i prošlogodišnji pobjednik MC plus.
Uzalud su bili utakmica života i najljepši potez i pogodak Dejana Mikića, Građevinari su imali raspoložene, trostrukog strijelca, Hazima Mrkonjića i Mesija iz Horvata, Mesuda Dizdarevića.
Meske igra u životnoj formi, najbolji je strijelac svoje ekipe i turnira općenito, a ako Građevinari i ove godine odu do kraja, ozbiljan je kandidat za trofej Pinokio, nagradu za najboljeg igrača koji uvijek govori istinu (samo što Meskeu ne raste nos, već nešto drugo).

MC plus (1) - Nova TV   6 : 2 (1 : 0)
Suci: Damir Starčević i Damir Jančić.
Del./zap.: Mićo i Dinko.

Strijelci: Mrkonjić '3, '19, '20; Dizdarević '14, '16; Nimac '17 - Mikić '12; Franc '18.

Nova TV: Saša Vujasinović, Filip Dizdar, Mario Šiško, Dejan Jevtić, Marino Gregurev, Nenad Franc, Stjepan Drenski, Mladen Majaroš, Igor Letica, Tihomir Tominac, Dejan Mikić.
Voditelj: prof. Marin Dujić.
_________________________________________ 

   Nakon godinu dana izbivanja, MNK Goli vrh se vratio u velikom stilu.
Iako udaljeni od svjetala favorita, dečki su iskoristili ispadanje papirnatih favorita u repasažu i polako došli do zadnejg dana turnira.
Put je bio najkraći mogući, ali nije bio nimalo lagan.
Već smo prije opisali dosadašnje partije golovršana, a u 1/2 finalu su se namjerili na najugodnije iznenađenje turnira, mladiće iz Novoselca sesvetskog, koji su, osim svojom igrom, plijenili i korektnim ponašanjem, što je ono na čemu mi organizatori i inzistiramo.
Coffee team se u potpunosti uklopio u sliku turnira kakav priželjkujemo, a ako smo mi kao organizatori zadovoljili njihove kriterije upola kao oni naše, vidjet ćemo se i dogodine.
Regularni dio završio je bez pobjednika, te smo 1. finalistu dobili putem 6-eraca.
Nešto prisebnijim i koncentriranijim, može se reći i iskusnijim, pokazali su se golovršani, te se plasirali u svoje prvo veliko finale na Kocki.

MNK Goli vrh - Coffee team   1 : 1 (1 : 1) (4 : 3; 6m)
Suci: Damir Starčević i Damir Adžić Kapitanović.
Del./zap.: Mićo i Dinko.

Strijelci: Balen '10 - Šteko '12.

6m: Balen, Kelava, Vulje - Šteko, Cvitanović.

Coffee team: Leon Svedrec, Filip Cvitanović, Filip Đudajek, Sebastijan Bakran, Ivan Bakran, Mario Bakran, Frano Boban, Tin Džaferović, Matija Pavić, Domagoj Vidović, Tomislav Šteko, Mario Breškić.
_________________________________________

   Ako ne jači, onda zasigurni iskusniji polufinalni par činili su 3. nositelj turnira Meradog i Pulse night club.
Meradog imenom i igračima, Pulse samo igračima, među kojima je i bivši osvajač Kocke, Dino Bartoluci.
Pulsovci su držali loptu i diktirali tempo, ali su se Cucki, fizički odlično spremni, očito dobro pripremili za sve njihove akcije i zatvorili puteve prema mreži Porina Šćukanca Rezničeka.
Na poluvrijeme su otišli s 2 pogotka prednosti, ali ostaje dojam, da je u 21. minuti s 1/2 metra udaljenosti Mario Skorin umjesto zraka iznad prečke pogodio mrežu ispod iste, utakmica bi ušla u debelu neizvjesnost.
Ovako su rastrčani Cucki, još 2x ugrizli grogirane pulsovce, te s vrlo uvjerljivih 4 : 0 otišli stepenicu više od prošle godine.

Meradog (3) - Pulse night club   4 : 0 (2 : 0)
Suci: Snorki i Adžija.
Del./zap.: Miki i Dinko.

Strijelci: Radanović '7; Mikulinec '15; Rukavina '25; Sokić '29.

PNC: Amar Duro, Tomislav Bakran, Viktor Postružin, Filip Vojnović, Karlo Stojić, Petar Ježić, Marko Pavlović, Marin Jurča, Dominik Zeko, Dino Bartoluci, Nikica Maloča, Mario Skorin.
_______________________________________________

OŽUJSKO glavni turnir  - za 3. mjesto - 6m

Coffee team - Pulse night club   0 : 2 (Duro, Ježić)
_______________________________________________

   Prvi 1/2 finalni veterana u SPLAT cupu donio je sraz dviju ekipa koje nikad nisu došle do finala, već su uvijek ostajale stepenicu ispod.
Sada je bilo sigurno, kako će jedni imati priliku otići do kraja, a ovi drugi, opet će svoju morati pričekati dogodine.
Nakon propusta Darija Šenjuga (Sport vision), doslovce za zvukom sirene ponajbolji igrač turnira Tomislav Jakopec, popularni Ceco iliti Čvabi, dovodi svoje Lulice u vodstvo.
No, uporni Trnjani ne odustaju, i kad se najmanje očekivalo, napokon je i Hrvoje Strunjak nešto odigrao, te uspio rezultat vratiti u egal.
Do kraja se isti nije mijenjao, te smo po 2. put  večeras pobjednika morali dobiti kroz 6-erce.
A tada je krenula rapsodija Trnjana.
Šenjug i Davor Lujić namjerno gađaju Rentu (Renato Rod o.a.) na vratima Lule, dok Mario Rašić gađa Žujinu reklamu na ogradi iza gola.
No, treba biti korektan i priznati, kako Lanetovom (Rašić) promašaju nije kumovala njegova dekoncentriranost i nepreciznost, već pomalo nekorektan potez suca Jančića koji je stajao karj stative i pratio gol crtu.
U trenutku dok se Lane pripremao za udarac, Crni je pomaknuo gol za kojih 7 metara udesno, te je lopta stoga i pogodila Žujinu reklamu iza gola.
Inače, sigurni smo kako bi ista otišla u lijevu malu mrežicu Rentinih vrata.
Ni Lulice se baš nisu proslavile izvođenjem 6-eraca, tek je Tomek Fabek, za razliku od inače kad svojim projektilima razbija prozore po Ježdovcu, u 1. seriji bio precizan, dok je Čvabi Tomek išao osvećivati svog poslovnog kolegu Rentu, te je namjerno gađao Hrvatka Bogdana na vratima Sport visiona.
Hrvoje Petriško nije ni trebao izvoditi svoj 6-erac, a dojma smo kako je tako bilo i bolje, jer poznavajući njega, tko zna što bi se dogodilo, ali gol sigurno ne bi pogodio.

Sport vision (2) - CB Lula OŽUJSKO   1 : 1 (0 : 1) (1 : 2; 6m)
Suci: Crni i Neno.
Del./zap.: Mićo i Dinko.

Strijelci: Strunjak '21 - Jakopec '15.

6m: Fabek.

SV: Bogdan Hrvatko, Mario Rašić, Dario Šenjug, Goran Milivojević, Đani Likar, Hrvoje Strunjak, Tomislav Čutić, Ivan Bagarić, Domagoj Belinak, Mirko Muselinović, Davor Lujić.
___________________________________________________

   Nakon što su u premijernom nastupu na premijernom SPLAT cupu 2015. godine ispali u 1/4 finalu, Flegarovi Stomatolozi lovili su svoje 3. uzastopno finale.
Nasuprot njih stajali su dvostruki finalisti i pobjednici iz 2016. godine, CB Brooklyn Prečko, od milja zvani još i Krešimirovi pioniri, prema svom karizmatičnom izborniku Krešimiru Dekaniću.
Utakmica je bila neizvjesna do kraja, a odlučio ju je samo jedan lucidan potez novog imena na Kocki, Buraza Marinka Mavrovića.
Iako ima 40 i nešto kusur godina, te je također Prečkanac, popularni Buraz po prvi put je zaigrao na Kocki.
U ovom desetljeću.

SC Flegar Splat (1) - CB Brooklyn   1 : 0 (0 : 0)
Suci: Snorki i Crni.
Del./zap.: Mićo i Dinko.

Strijelac: Marvović '24.

CBBP: Mišel Kulić, Ivan Drenski, Darko Bukovčan, Kristijan Coha, Darko Vučić, Ivica Šajfar, Siniša Orlić, Nenad Bičak, Marko Kovačec.
Voditelj: Mladen Ljulj.
Izbornik: Krešimir Dekanić.
__________________________________________

SPLAT cup - za 3. mjesto - 6m.

Sport vision - CB Brooklyn   3 : 1 (Žuti, Beli, Crni - Coha).