Jednako kao i glavni turnir do same poluzavršnice došli su i veterani u sklopu 4. Splat cupa za Matu Čuljka i sponzori na 11. Fotex media cupu.
Oba turnira su pokazala i trebala bi poslužiti kao pokazni primjer kaki bi trebali izgledati amaterska natjecanja u bilo kojem uzrastu.
Puna uvažavanja i poštivanja igre, suparnika, sudaca i gledatelja.
Tijekom turnira nije se dogodo ni najmanji inicident, vjerujemo da se ekipe više posvađaju kada igraju neke nevezane termine ili utakmice.
Zato i jedni i drugi zaslužuju čestitke svih gledatelja i nas organizatora, jer nam vraćaju vjeru u isplativost našeg truda kod organizacije Kocke.
   Utakmicu 1/8 finala veterana odigrali su Svinjice Zambrotta i VNK Gajnice.
Svinjice su inače mladići koji mali nogomet igraju isključivo rekreativno iz ljubavi prema tom sportu, što isto vrijedi i za Gajničane, osim što su oni ipak organizirani u klub i nastupaju u sklopu velikonogometnog natjecanja ZNS-a.
Svinjčad se odlično držala do pred sam kraj susreta, kada su u samo 5 minuta primili 3 pogotka i otišli u povijest.
Ipak se nije moglo bez glavnog prasca na golu, Domagoja Dode Poljaka, a nedostajala je skočnost malog praščića Ivice Skočića.

Svinjice Zambrotta - VNK Gajnice   0 : 3 (0 : 0)
Suci: iako nisu bili potrebni, sudili su Tvrtko i Adžija.
Delegat/zapisničar: Mićo i Dinko.

Strijelci: Horvat '18; Kranjčec '21; Jablan '24.

SZ: Domagoj Poljak, Dubravko Kartalija, Igor Lešković, Ivica Skočić, Marijan Šarengradac, Krešimir Čemerika, Danijel Rečić, Goran Rečić, Hrvoje Petričević, Goran Momčilović.
__________________________________________

1/4 finale

   Izvrsnu utakmicu s preokretom odigrali su dva ponosna sponzora turnira, generalni OŽUJSKO za Lulu, te zlatni TOKIĆ AUTODIJELOVI za Zloću.
Iako bez Jerka Leke i Darka Čordaša, a predvođeni Hrvojem Štrokom, "zločesti" Tokići su ipak kontrolirali susret, te poveli pogotkom Marijana Jalšovca.
Uporne Lulice nisu odustajale i pred kraj susreta rade potpuni preokret pogocima svoje prve violine Tomislava Jakopeca, vječitog grintavca Željka Zajeca i jedinog normalnog među njima, Ive Oreškovića.
Zadnjih par turnira popularni Ceco iliti Čvabi (Tomislav Jakopec, o.a.) nastupao je kao voditelj, te je valjda shvatio koliko je teško voditi razularenu masu, pa se ipak odlučio vratiti iz igračke mirovine na teren i pokazati kako u praksi treba izgledati ono što je cijelo vrijeme svojim pulenima govorio u teoriji.
Odu li Lulice do kraja, Čvabi je ozbiljan kandidat za nagradu Mate Čuljak, za najboljeg igrača.

Tokić AD Zloćo - CB Lula OŽUJSKO   1 : 3 (1 : 0)
Suci: neprimjetni.
Delegat i zapisničar: također.

Strijelci: Jalšovec '7 - Jakopec '18; Zajec '19; Orešković '24.

TADZ: Branko Fišter, Nikola Bucković, Dinko Milković, Dragan Bojadžija, Branimir Ceboci, Matko Dizdarević, Marko Krznar, Marijan Jalšovec, Hrvoje Štrok.
Voditelj: Mladen Zlodi Dobrica.
_________________________________________________

   Utakmica između 2. nositelja turnira Sport visiona i Kum projekta dobila je epitet uspavanke ili stajačice turnira.
Kumovi su znali kako im je jedina šansa protiv agilnih Trnjana ako umrtve igru i zo su u potpunosti uspjeli.
U pojedinim trenucima dobili smo dojam da su figure na stolnom bnogometu brže i pokretljivije od sudionika ovog susreta.
Utakmica je završila bez ijednog prekršaja, jer ga dečki jednostavno nisu stigli napraviti.
Imali su preča posla.
I onda, u posljednjoj minuti, Dariju Šenjugu je bilo dosta stajanja, te odlučuje malo prošetati, što je bilo dovoljno za jedini pogodak na susretu.
Zato se ni jedni ni drugi poslije utakmice od prevelikog umora nisu mogli podići s klupa pored igrališta, razglabajući o "tekućim" pitanjima.

Sport vision (2) - Kum projekt   1 : 0 (0 : 0)
Suci: Spavači.
Delegat/zapisničar: u hibernaciji.

Strijelac: Šenjug '24.

KP: Dean Kovačević, Adriano Kovačević, Tomislav Martinec, Brank Herceg, Goran Herceg, Ivan Parazajder, Igor Dukić, Dražen Rogar.
______________________________________

   1. nositelj Stomatološki centar Flegar Splat u utorak će loviti svoje 3. uzastopno finale.
Na tom putu u 1/4 finalu izbacili su uvijek vesele Gajničane, predvođene Draženom Jablanom, Nikicom Gargamelom Vidičekom, Igorom Petrčićem, Ivicom Valekom i ostatkom društva s broja 50 iz Kozjačke ulice u Gajnicama. 
Nakon dugo godina izbivanja s Kocke, u redovima Flegara pojavila se jedna od ikona prečkanskog, zagrebačkog i hrvatskog malog nogometa, Marinko Mavrović Buraz.
Vidno mršaviji, otprilike 20kg, Buraz je imao problema s odabirom odgovarajuće veličine dresa, jer je u par mjeseci s veličine XL prešao u onu S.
Problem je eleganto riješio Dudo Flegar, dodijelivši mu veličinu L (manji nije imao), te remen kojim je Marinko dres samo malo stegnuo u struku.
Zbog dužine dresa (majice) Burazu gaćice nisu ni bile potrebne, te je time postao prvi igrač u 40togodišnjoj povijesti Kocke koji je nastupio u haljini.
To je očito toliko zbunilo Gajničane, pa im je Marinkec bez problema utrpao 2 komada.

SC Flegar Splat (1) - VNK Gajnice   3 : 0 (1 : 0)
Suci: ne zna se.
Delagat/ zapisničar: Zna se.

Strijelci: Marvrović '7, '24; Mostarlić '24. 

VNKG: Danijel Jedvaj, Nikica Vidiček, Igor Petrčić, Igor Kladar, Dejan Kladar, Branimir Horvat, Ivica Valek, Darko Bura, Tomislav Waronig, Dražen Jablan, Damir Matleković, Renato Kranjčec, Bariša Brekalo.
_________________________________________

   Finalisti iz 2016. godine opet će se susresti, ali ovaj put u 1/2 finalu.
CB Brooklyn Prečko iliti popularni Krešimirovi Pioniri, pobjedom nad debitantima iz Zaprešića VIT translogistikom ušli su u svoje 3. 1/2 finale, jednako kao i njihovi suparnici u njemu, Flegarovi Stomatolozi.
Prečkanci su iskoristili njima poznati malonogometni teren, koji je Špediterima iz Zaprešića bio potpuna novost zbog svojih dimenzija (40mx29m).
Dok su se dečki snašli, Pioniri su već imali prednost od  2 : 0, koju su iskusno uspjeli sačuvati do kraja utakmice.
Ovim putem želimo pohvaliti i zahvaliti se ekipi VIT translogistike kojima, osim nogometa, motiv prijavljivanja na turnir isključivo bio humanirarni aspekt turnira za Matu Čuljka, te im nije bio problem potegnuti čak iz Zaprešića do Prečkog.
Čuvši da je turnir za obitelj našeg Mate Čuljka, voditelj Dean Dorinko (inače i radni kolega s Matinom suprugom Irenom) i mecena Tomislav Šoštarić nisu niti jednog trenutka dvojili s prijavom.
Isto vrijedi i za najstarijeg igrača na turniru, 60-ogodišnjeg Jozu Jelača.
Da se ne bi pomislilo kako ostale ekipe u sebi nemaju humanitarnu crtu, Zaprešićance smo samo apostrofirali zbog toga što su debitanti na Kocki, dok su sve ostale ekipe, ipak, starosjedioci od prvog veteranskog turnira iz 2015. godine. 

CB Brooklyn Prečko - VIT translogistika   2 : 0 (0 : 0)
Suci: Robi i Neno.
Delegat/zapisničar: Mićo i Dinko.

Strijelci: Šajfar '13; Kovačec '21.

VT: Željko Adamic, Jozo Jelač, Dean Dorinko, Stjepan Pučić, Mišo Stipčević, Zoran Bilogrević, Miro Karaula.
Voditelj: Tomislav Šoštarić. 
______________________________________________

11. FOTEX media cup

   Media cup ove je godine okupio 6 ekipa, koje su bile podjeljene u dvije skupine, isključivo po mogućnostima odigravanja svojih susreta.
Tako su ekipe Nove TV, Cockte i Poliklinike Medikol odabrali srijedu, a Tokić AD, Jamnica i MC plus četvrtak.
Prema prikazanom nešto težom se pokazala grupa B četvrtak, dok je veća neizvjesnost vladala u grupi A srijeda.
Glede Kocke, očito je da 2018. godina nije najs(p)retnija za Tokiće.
Prvo su ispali u veteranskoj konkurenciji, a nisu se baš proslavili ni među sponzorima.
Ali ipak zahvaljujemo Josipu Tokiću što ne odustaje od Prečkog i od Kocke.
MC plus se, kao i prošle godine pokazao najkonkretnijima, ali daleko nisu bili ni dečki iz Jamnice.

1. Jamnica - Tokić AD   3 : 0 (1 : 0) (Grizelj '7; Marinić '19; Hržak '20)
2. Tokić AD - MC plus   0 : 6 (0 : 2) (Nimac '7; Haskić '10; Jambrešić '12; Dizdarević '16, '20, '20)
3. MC plus - Jamnica   0 : 0

Tokić AD: 
Ante Musa, Ivan Šego, Josip Tokić, Igor Kralj, Mijo Jozić, Valentin Jurić, Tomislav Jurić, Josip Spajić, Gabrijel Gavrić.
Voditelj: Josip Tokić.
_________________________________________________

S 2 pogotka Mikija Omaljeva u posljednjim minutama protiv Poliklinike Medikol i Nove TV, Cockta je ugrabila poziciju broj 1 u skupini A i ići će u 1/2 finalu na Jamnicu.
U utakmici između, Poliklinika Medikol i Nova TV su odigrali neodlučeno, te su poslije utakmice Cockte i Nove TV morali raspucavati 6-erce.
Saša Vujasinović (Nova TV) obranio je trapav udarac Luke Sliškovića (PM), dok je Marko Rašić (PM) razbio prozor na obližnjem vrtiću.
Loptu Igora Letice (Nova TV) organizatori još uvijek traže, jer je ista odletjela u nepoznatom pravcu.
Najveći uspjeh Krešimira Hernauta popularnog Pink Pantera iz Cockte, inače osvajača Fotexove lige u Prečkom 2010. i turnira Kocka iz 2009. godine, ove je  godine što je uspio pogoditi igralište, jer gol nikako nije uspijevao. 
Kako su za Polikliniku Medikol igrali zagrebački nogometni suci, svojom izvedbom su pokazali da glede nogometa nisu pogriješili što su otišli u suce.
Njihovo suđenje ovaj put nećemo komentirati.

1. Cockta - Poliklinika Medikol ZNS suci   1 : 0 (0 : 0) (Omaljev '20)
2. Poliklinika Medikol ZNS suci - Nova TV   1 : 1 (1 : 1) (Rašić '3 - Drenski '7) (6m: Maloča - Jevtić, Gregurev)
3. Nova TV - Cockta   0 : 1 (0 : 0) (Omaljev '20)

PM: Darijo Brkić, Dalibor Mlakar, Marko Maloča, Ivor Firm, Luka Slišković, Marko Rašić, Mario Cindrić.
Voditeljica: Dolores Pavelić.