Ciglenica ispala o X-a. Chello naplatio dostavu Golubićima. U derbiju pretkola, Elbi tek nakon 6-eraca savladao Kustošiju. Sasina preskočila Brooklynski most.
   Nakon svega prikazanog u pretkolu, očekuje nas zanimljivo 1. kolo, u kojem se priključuje i 8 podnositelja: Reiffeisen stambena štedionica, SuperSport, Pan team Carlsberg, CB Gold AZZ Flipač, Agram remiza, CB Lula Asics, CB Lila Fotex i CB Orion.

 

   Nakon izjednačene borbe u prvom dijelu utakmice, nešto lošijim izdanjem u drugom, već u pretkolu napustili su nas naši stari prijatelji s Ciglenice. Iako je u prvom trenutku postojao športski žal zbog neuspjeha, ubrzo je on zatomljen nakon prvog gutljaja PAN-a i poklon lopte našeg pokrovitelja Fotex-a. X-ovci su se predstavili u dobrom svjetlu. Goran Ugarković je prodavao bicikle, Branko Savić gledao kako mu markirka dobro stoji, a Dado Marinić, inače dvostruki strijelac, na momente nas je podsjećao, zašto bi u budućnosti, zbog svog baratanja s loptom na malom prostoru, mogao biti drugi Joža Palić.

1.   Ciglenica   -   X       0 : 3   (0 : 0)

   Suci: Branko Pajk i Dejan Vuković

   Strijelci:  0 : 1 Jukić ('25);  0 : 2 Marinić ('28);  0 : 3 Marinić ('30).

Ciglenica:  Igor Zelanto, Marko Malenica, Marko Pomahač, Božidar Zagorec, Marko i Toni Medved, Denis Šaban, Ivan Jurišić, Idrizi Ljulji, Filip Kozina, Saša Knežević.

X:  Miklec, Savić, Marinić, Bajrić, Ugarković, Jukić, Kovačević.
________________________________________________


   Odličnu utakmicu odigrali su Chellosi i Golubići. Dragan Kusturić poznatiji kao Piksi sa Vrbana složio je respektabilnu momčad, dok je mecena Darijan Katalenić Chello sve popratio odličnim pizzama. Nasuprot njima složila se čitava četa Trgovaca predvođena poslovođom Brankom. Chellosi su dvaput vodili, ali su se uporni Trgovci isto toliko puta vraćali. I kad smo već pomislili da ćemo gledati 6-erce, Marko Šikić uspijeva pronaći rupu pored, dotad, bravuroznog Branka Golubića i odvesti pizzmajstore i dostavljače u 1. kolo.

2.   Vrbani Pizzeria Chello   -   Golubić trgovina       3 : 2   (1 : 1)

   Suci: Dejan Vuković i Branko Pajk

   Strijelci:  1 : 0 Barić ('11);  1 : 1 Bistrički ('14);  2 : 1 Kozina ('22);  2 : 2 Glasnović ('24);  3 : 2 Šikić ('29).

VPC:  Ćorić, Antunović, Kusturić, Abaz, Katalenić, Kozina, Majić, Šikić, Barić, Kuić.

GT:  Branko Golubić, Danijel Letinčić, Marko Bistrički, Dado Glasnović, Goran Horvat, Kristijan Brezić, Mario Golubić.
_______________________________________________________________


   Epitet derbija pretkola definitivno je pripao Elbi Basleru i MNK Kustošiji. Prije početka Turnira obje momčadi su bile pretendenti na veliki Večernjakov prijelazni pehar, no nemilosrdnost ždrijeba spojila ih je već u pretkolu. Na žalost, mjesta u 1. kolu bilo je samo za jednu momčad, te smo se morali oprostiti od one druge. S(p)retnijima u izvoženju 6-eraca pokazali su se dečki iz Baslera, mada, da su i Kustošijanci prošli, ne bi bilo nikako nezasluženo. Vidjeli smo atraktivnih poteza, dva eurogola Darija Kleščića i Darka Duvnjaka, pa čak i jedno isključenje. Ernad Mašić (Elbi), s godinama postaje sve bolji, ali su mu živci obrnuto proporcionalni debljini trbušnog zida. Srećom, mladi sudac Dejan Vuković, prepoznao je simptome Ernijeve utreniranosti i na vrijeme ga poslao 2 minute na hlađenje. Na svoju žalost, Kustošijanci to nisu znali iskoristiti. Iako su poveli krasnim zgoditkom Darija Kleščića, nisu dugo sačuvali vodstvo. Darko Duvnjak bombom s 9m, proparao je mrežu iza Stanislava Bakrača četiri minute kasnije. Samo zahvaljujući vratarima Dariju Jukiću i Stankecu Hobotnici Bakraču, gledatelji nisu vidjeli više od 2 zgoditka. Kako je regularni dio završio najpravednije neodlučeno, pristupilo se izvođenju 6-eraca. Do 3. serije izvođači su bili precizni, da bi Robertu Grbiću baslerovac Jukić bravurozno obranio njegov udarac. Franjo Matković biva siguran i najavljuje povratak igrača s Kozari puteva (bivši Raško metali i Antun gradnja) na velika vrata na Kocku.

3.   Elbi Basler   -   MNK Kustošija       1 : 1   (0 : 1)  (4 : 3; 6m)

   Suci: Branko Pajk i Dejan Vuković.

   Strijelci:  0 : 1 Kleščić ('13);  0 : 2 Duvnjak ('17).

   6M:  1 : 2 Hruška;  2 : 2 Mašić;  2 : 3 Ukalović;  3 : 3 Duvnjak;  3 : 3 Grbić (Jukić obranio);  4 : 3 Matković.

EB:  Jukić, Duvnjak, Majić, Mašić, Ibrić, Matković, Bilanović.

MNK Kustošija: Stanislav Bakrač, Jurica Ivanušić, Robert Grbić, Filip Hruška, Dario Kleščić, Karlo Beronić, Filip Rihtar, Tomislav Žuna, Filip Ukalović.
______________________________________________


   Nakon nesporazuma greškom Organizatora i nenastupanja na ovogodišnjoj ligi, Pioniri iz Brooklyna poznatiji i kao Rabusovi (Krešimir Dekanić) mališani, vratili su se na Kocku napaljeniji i željni igre. Od kud je Simke Orlić iščupao imena poput Damira Slavka Štimca, Bojana Borzića, a ponajviše Ljubomira Radonića nije nam poznato, ali kad smo čuli da momčad igra pod visokim pokroviteljstvom gospođe Ljerke Ćosić (direktorica zagrebačkih groblja, o.a.) mnoge stvari postale su jasnije. Naime, najmlađi igrači Brooklyna bili su Hrvoje Nevistić i Kristija Coha koji su već debelo zagazili u 30-te, dok su na suprotnoj strani bili mladići iz MNK Sasine, debelo ispod 30-tih. Utakmica je tako i počela. Sasinjani, predvođeni Draženom Vukovićem, prelazili su brooklynski mostom kako su htjeli, da ih ovi nisu mogli ni pogledom pratiti. Rezultat svega je i vodstvo na poluvremenu od 2 : 0. Međutim, onda u drugom dijelu preokret. U pauzi između dva dijela s tribina se u svlačionicu, poput Zdravka Mamića, spustio Krešimir Rabus Dekanić, opalio par šamara i lijepih riječi zaslužnima, pa se na teren vratila sasvim druga momčad. Pioniri su pošeli igrati onako kao ih već dugo nismo vidjeli. Mladići iz Sasine nisu znali što ih je snašlo i da je utakmica trajala još malo duže, možda bi vidjeli i potpuni preokret. Ovako se još jednom pristupili 6-ercima. U 1. seriji za Brooklyn Darko Bukovčan nije samo promašio vrata Domagoja Iveljića, već je promašio i zaštitnu ogradu iza njih. Ante Mandarić (Brooklyn), Denis Ramljak i Mario Jurić (Sasina) pogađaju, da bi u 3. seriji Darku Vučiću Iveljić uhvatio živu loptu, te Boženko Klarić nije ima potrebu izvoditi svoj udarac. Čestitke Sasini, a šteta za Turnir zbog ispadanja Brooklyna, jer nikad na Kocki nije bilo više udovica i raspuštenica kao na ovoj utakmici.

4.   CB Brooklyn Prečko   -   MNK Sasina       2 : 2   (0 : 2)   (3 : 4; 6m)

   Suci: Branko Pajk i Dejan Vuković.

   Strijelci:  0 : 1 Ramljak ('6);  0 : 2 (Klarić ('14);  1 : 2 Vučić ('17);  2 : 2 Mandarić ('19).

   6M:  2 : 2 Bukovčan (promašio);  2 : 3 Ramljak;  3 : 3 Mandarić;  3 : 4 Jurić;  3 : 4 Vučić (Iveljić brani).

CB Brooklyn:  Damir Slavko Štimac, Siniša Orlić, Kristijan Coha, Hrvoje Nevistić, Darko Bukovčan, Darko Vučić, Bojan Borzić, Ivica Basta, Željko Kučko, Ante Mandarić, Ljubomir Radonić.

MNK Sasina: Iveljić, D. i I. Vuković, Laktić, Ramljak, Kazić, Jurić, Radoš, Klarić.
____________________________________________________________