U srijedu, 12.06.2013. odigrati će se završnica 32. MNL Fotex 2013. s početkom u 17:45.
Ostale su 4 momčadi koje će se boriti za nagrade naših sponzora Fotex-a i Jome.
Također, i pobjednici skupina, osvojit će nagrade.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


   Od 4 polufinalista, 3 su igrala i u prošlogodišnjem 1/2 finalu, a čak su i parovi gotovo identični.
   Jedini "uljez" među "starosjediocima" su Pizzeria Chello CB Myst, koji su nakon dosta sreće i znanja uspjeli izbaciti odlične Feferone, ali tek nakon boljeg izvođenja 6-eraca. Feferoni su 3 puta vodili, ali su se Chellosi uporno vraćali, da bi u lutriji 6-eraca, zahvaljujući vratar u na privremenom radu, Luki "Strašnom" Pustaku, uspjeli izboriti svoje prvo 1/2 finale. Feferoni su se predstavili u odličnom svjetlu i samo malo im je nedostajalo da premijerno uskoče u vlak za završni dan, što je znak da Marko Kos u Gajnicama radi dobar posao. Ako ništa drugo, iako je rezultat skoro vrhunski, pizze u lokalu su za 2 koplja ispred.
   Pizzeria Chello CB Myst u polufinalu će zaplesati s dečkima iz CB Albatrosa (prošlogodišnji Agram remiza). Ptičurine su, također, nakon boljeg izvođenja 6-eraca uspjeli izbaciti Prvu čašu. Poveo je Albatros preko Mihovila Prgometa, ali su uporne Čašice 10 minuta poslije izjednačile. Strijelac je bio Nikola Rukavina. I još jedna utakmica otišla je u 6-erce. Sva tri izvođača Albatrosa (Luka Pavlić, Eric Peco, Mihovil Prgomet) bili su precizni, dok je nakon Matije Radanovića, u drugoj seriji Matija Vedriš bio neprecizan, tako da je Ivan Pavičić tužna pogleda mogao samo promatrati slavlje Albatrosa.
   Najugodnije iznenađenje Lige, Tiskara Dikopa, posustala je na predzadnjoj stepenici. Iako su si zgoditkom Tomislava Klakočera napola odškrinuli vrata 1/2 finala, 3 minute prije kraja Ivan Švigir je stvari vratio na početak, te gurnuo utakmicu opet u rulet 6-eraca. Karlo Beronić u 2. seriji pogađa vratnicu, tako da je Dijete Tijardovićeve Renato Bijader mogao odlučiti pobjednika. Međutim, Ivan Šušak majstorski čita udarac i vraća nadu Dikopi. Najljepši od trojice Klakočera, Matija (Tomislav je najbolji španer, Zvonimir najpametniji) pri dolasku na loptu proklizava i praktički dodaje istu Bruni Petermanu, za reprizu prošlogodišnjeg polufinala između Aparata za zabavu Flipač CB Gold i CB Lule (prošlogodišnji All Black'si).
   Svi putevi u utorak vode na Kocku, gdje nas zasigurno očekuju dva izvanredna polufinala, te vrhunska finalna utakmica. U pauzi prije finala, Osnovne škole s područja kvarta, Maršalica (Prečko) i Tesla u susretu 6. razreda, svoje noge ukrstit će po 8. put. trenutni rezultat je 4 : 3 u korist starije škole (Maršalica), koja će omjer pokušati podebljati, dok će Znanstvenici predvođeni prof. Nives Resanović isti nastojati izjednačiti. Još jedna vijest vezana uz susret je da će se nakon 35 godina nesebičnog rada s mlađim naraštajima, ovim susretom od svih nas oprostiti i legendarna prof. Marija Cvitaš, koja odlazi u zasluženu mirovinu. Zato ćemo si, iznimno od uobičajenog, na trenutak dozvoliti subjektivnost, te poželjeti našoj Cvitki oproštaj uz pobjedu.